Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Author Topic: [Revived] Before the Reign  (Read 15431 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
[Revived] Before the Reign
« on: March 14, 2012, 08:18:39 pm »
Hey all, I'm back!

I'm in Uni at the moment (Games Technology) and have decided to carry on with BTR. Development will be sluggish as I do have a lot of work to do. I've worked out some bugs that prevented me from continuing before. A new menu and a few fixes have been added so far.

The majority of work at the moment will be centered towards cleaning up the code, getting it a bit more efficient and getting it working on most (hopefully all) systems.

I'm going to wait a little longer before posting up some images, I want to work on designing some more parts of the game before doing so.

Latest version will always be available from my dropbox: https://dl.dropbox.com/u/106198621/Game%20release.zip


Please reply what you think plus any bugs or errors you may receive.

Cheers :)
« Last Edit: December 15, 2012, 03:00:53 am by aBallofWin »

Zephilinox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #1 on: March 14, 2012, 09:25:30 pm »
Can't figure out how to exit the building which the NPC called Jacob is inside of...

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #2 on: March 14, 2012, 09:38:21 pm »
Quote from: "Zephilinox"
Can't figure out how to exit the building which the NPC called Jacob is inside of...


Just keep talking to him :)

TheEnigmist

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #3 on: March 14, 2012, 11:26:56 pm »
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #4 on: March 14, 2012, 11:45:39 pm »
Quote from: "TheEnigmist"
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(


Ohh :/ does it say anything in the console window?

TheEnigmist

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #5 on: March 15, 2012, 12:35:37 am »
Quote from: "aBallofWin"
Quote from: "TheEnigmist"
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(


Ohh :/ does it say anything in the console window?

Nothing :(
It seems it has some memory problem. I got this problem when my vectors doesn't work properly. My SO is Win 7 64bit. What can this problem be?

Grimshaw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 631
  • Nephilim SDK
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #6 on: March 15, 2012, 01:45:59 am »
It looks pretty amazing!

Just a tip, you would achieve a better immersion in the game if the character looked more "walky"

Maybe if you tried to add a little up-and-down animation when it walks, should look amazing, maybe even a little footstep sound.

Zephilinox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #7 on: March 15, 2012, 02:17:31 am »
Ah, I see, that is a little unintuative don't you think? it does look good, although there are some overlaps where there shouldn't be and the dialog boxes look really odd, the text is also quite hard to read.

but I'm being really pessimistic, good job with the game, I definitely couldn't build something like that.

Odd that you can't get it running in windows 7, considering I could get it running in wine, try adding a compatibility layer with XP and see if that works.

thePyro_13

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 154
    • View Profile
    • http://cyangames.wordpress.com
Before the Reign
« Reply #8 on: March 15, 2012, 02:37:44 am »
Quote from: "TheEnigmist"
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(

Same problem for me, Windows 7 64bit, with an AMD GPU.

OP is your game made using SFML 1.6, if so you may have to compile using the static library version of SFML to avoid a horrible AMD bug that causes the window to not appear.

Grimshaw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 631
  • Nephilim SDK
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #9 on: March 15, 2012, 03:39:36 am »
Well worked for me with Win7 32 bits :)

NVIDIA GPU :)

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #10 on: March 15, 2012, 10:15:37 am »
Quote from: "thePyro_13"
Quote from: "TheEnigmist"
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(

Same problem for me, Windows 7 64bit, with an AMD GPU.

OP is your game made using SFML 1.6, if so you may have to compile using the static library version of SFML to avoid a horrible AMD bug that causes the window to not appear.


Yeah, i decided to use sfml 1.6 for this :) I'll get round to compiling using the static library when I get home later and will then upload it!

Thanks for all the comments :D

Quote from: "DevilWithin"
Maybe if you tried to add a little up-and-down animation when it walks, should look amazing, maybe even a little footstep sound.


I had some problems when trying to animate the walking, I may go back now and try and solve that :D

That footstep sound isn't a bad idea!

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #11 on: March 15, 2012, 10:17:47 am »
Quote from: "Zephilinox"
although there are some overlaps where there shouldn't be


Yeah I know :( Mainly after the city place I started rushing with the collision and the overlay. I will have to remedy that in the new patch!

TheEnigmist

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #12 on: March 15, 2012, 12:07:12 pm »
Quote from: "aBallofWin"
Quote from: "thePyro_13"
Quote from: "TheEnigmist"
It doesn't start for me :(
It opens console but no game window :(

Same problem for me, Windows 7 64bit, with an AMD GPU.

OP is your game made using SFML 1.6, if so you may have to compile using the static library version of SFML to avoid a horrible AMD bug that causes the window to not appear.


Yeah, i decided to use sfml 1.6 for this :) I'll get round to compiling using the static library when I get home later and will then upload it!

Thanks for all the comments :D

Quote from: "DevilWithin"
Maybe if you tried to add a little up-and-down animation when it walks, should look amazing, maybe even a little footstep sound.


I had some problems when trying to animate the walking, I may go back now and try and solve that :D

That footstep sound isn't a bad idea!


Aaah my f**king AMD GPU :lol: w8ing for the fixed version :)

aBallofWin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
    • View Profile
New links are up
« Reply #13 on: March 15, 2012, 01:32:15 pm »
New download links are up for v1.1.0, with a few collision changes and static libraries.

It should work, but i couldn't static link audio just grahpics, window and system :)

BlueMagic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Before the Reign
« Reply #14 on: March 15, 2012, 03:43:15 pm »
Works for me with a AMD gpu. How did you sort the depth in the game?