Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - stubbie

Pages: [1]
1
General / Re: Building SFML project error with sf::VideoMode
« on: October 04, 2023, 05:24:11 pm »
I was able to fix it. The error was because when I tried to build from source, I was using the master branch which seems to be broken. I built from 2.6.x and was able to compile a project fine. I'm still not quite sure why i was not able to build projects with the packages installed from here: https://archlinux.org/packages/extra/x86_64/sfml/ , it seems some libraries from 3.0 are still installed somewhere, but atleast I was able to get something working.

2
General / Re: Building SFML project error with sf::VideoMode
« on: October 03, 2023, 11:22:00 pm »
I have the sfml package installed from https://archlinux.org/packages/extra/x86_64/sfml/ , and have not touched any of the headers/code. It is left as is here https://www.sfml-dev.org/tutorials/2.6/start-linux.php . I read online that it is likely an issue with linking, but after installing from source the issue is still there.

3
General / Building SFML project error with sf::VideoMode
« on: October 03, 2023, 05:50:39 pm »
I am trying to compile a SFML project, but when i try to compile main.cpp it throws errors. The code I am using is exactly what is in the sfml-linux documentation. I am using endavouros if that may have a part in the issue. I have been able to run sfml projects up until today when I create a new project everything broke. I have also tried building from source, but no fix. It seems to be an issue with linking, however when I include all the libraries needed to compile my code I am still faced with errors. I followed the sfml-linux documentation to create the project and this is the error I am faced with when I try to build:

/usr/bin/ld: main.o: in function `main':
main.cpp:(.text+0xaf): undefined reference to `sf::VideoMode::VideoMode(sf::Vector2<unsigned int> const&, unsigned int)'
collect2: error: ld returned 1 exit status

Thank you to anyone who can help me.


Pages: [1]
anything