Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Author Topic: SFML doesn't work!  (Read 4596 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z_guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
SFML doesn't work!
« on: October 24, 2008, 02:30:02 am »
Hi!

I have a huge problem, SFML doesn't work for me, at all.
All the examples plus all of the programs I've downloaded which use SFML just immediately crashes with the regular "this program has stopped working...".

When I launch my own SFML programs then only the window-decoration shows up with no content whatsoever.

I use Windows Vista Ultimate, I've looked all over for someone with a similar problem, but I can't find anyone.

The only thing I can think of right now is broken OpenGL drivers.

Laurent

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32504
    • View Profile
    • SFML's website
    • Email
SFML doesn't work!
« Reply #1 on: October 24, 2008, 07:43:30 am »
Quote
The only thing I can think of right now is broken OpenGL drivers.

This would only break examples using the graphics package. Are sound and network samples working ?

Quote
I use Windows Vista Ultimate

64 bits ? If so, you need to recompile SFML because all precompiled binaries are for 32 bits architectures.
Laurent Gomila - SFML developer

Z_guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
SFML doesn't work!
« Reply #2 on: October 24, 2008, 03:01:39 pm »
Quote from: "Laurent"
Quote
The only thing I can think of right now is broken OpenGL drivers.

This would only break examples using the graphics package. Are sound and network samples working ?

I don't know, I'll check...

EDIT:
The sound package and network package works fine.
The graphics package and/or the window package crashes.

Quote from: "Laurent"
Quote
I use Windows Vista Ultimate

64 bits ? If so, you need to recompile SFML because all precompiled binaries are for 32 bits architectures.

I use the 32-bit version.

Laurent

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32504
    • View Profile
    • SFML's website
    • Email
SFML doesn't work!
« Reply #3 on: October 26, 2008, 03:31:44 pm »
Did you try recompiling SFML ?
Laurent Gomila - SFML developer

Z_guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
SFML doesn't work!
« Reply #4 on: October 26, 2008, 04:34:38 pm »
Quote from: "Laurent"
Did you try recompiling SFML ?

Yes, I did.
But I got compiling errors when I compiled my program using the recompiled SFML. It said something about undefined references from opengl and some other libraries, but when I included those libraries and it compiled I was back to the original problem.

Laurent

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32504
    • View Profile
    • SFML's website
    • Email
SFML doesn't work!
« Reply #5 on: October 26, 2008, 05:56:52 pm »
Did you install the latest version of your OpenGL drivers ? Which graphics card do you have ?
Laurent Gomila - SFML developer

Z_guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
SFML doesn't work!
« Reply #6 on: October 26, 2008, 07:02:45 pm »
Quote from: "Laurent"
Did you install the latest version of your OpenGL drivers ? Which graphics card do you have ?

I have a NVIDIA card and I have the very latest version of the NVIDIA drivers.

EDIT:
If it is any help, all the samples that crashes, crashes with return code 1.

acrin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
    • http://www.crpgdev.com
Re: SFML doesn't work!
« Reply #7 on: October 30, 2008, 12:13:00 am »
Quote from: "Z_guy"
Hi!

I have a huge problem, SFML doesn't work for me, at all.
All the examples plus all of the programs I've downloaded which use SFML just immediately crashes with the regular "this program has stopped working...".

When I launch my own SFML programs then only the window-decoration shows up with no content whatsoever.

I use Windows Vista Ultimate, I've looked all over for someone with a similar problem, but I can't find anyone.

The only thing I can think of right now is broken OpenGL drivers.


In recent months I switched to a laptop with Vista Enterprise installed and encountered some serious OpenGL issues with my SFML project running under Vista. Basically the laptop was about 3 years old (with ATI graphics) and only had the generic Microsoft ATI drivers available with basic OpenGL support. My SFML programs still worked but the performance was very poor.

SFML performance on a new laptop with Vista Enterprise, Intel Graphics and proper Intel vendor graphics drivers was fine.

 

anything